Mus bananowo-jaglany
Składniki (1 porcja):
- kasza jaglana – 30 g – 2 łyżki (przed ugotowaniem),
- mleko 2% tł – 3/4 szklanki,
- banan – 1/2 sztuki,
- kakao – 1/2 łyżeczki,
- świeże owoce ( u mnie jagody – 1/3 szklanki),
- migdały siekane – 1 łyżka
Czas przygotowania: 15 minut
Sposób przygotowania:
- Kaszę dokładnie opłukać, ugotować wg przepisu na opakowaniu producenta.
- Jeszcze ciepłą kaszę zblendować z bananem i mlekiem na gładki mus.
- Połowę porcji przełożyć do szklanki, do reszty dodać łyżeczkę kakao, ponownie wymieszać.
- Kakaową porcję musu wyłożyć na wierzch (u mnie odwrotna kolejność), wyłożyć świeże pokrojone w kostkę owoce i posypać migdałami.
Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!