Mus bananowo-jaglany


Składniki (1 porcja):

  • kasza jaglana – 30 g – 2 łyżki (przed ugotowaniem),
  • mleko 2% tł – 3/4 szklanki,
  • banan – 1/2 sztuki,
  • kakao – 1/2 łyżeczki,
  • świeże owoce ( u mnie jagody – 1/3 szklanki), 
  • migdały siekane – 1 łyżka

Czas przygotowania: 15 minut


Sposób przygotowania:

  1. Kaszę dokładnie opłukać, ugotować wg przepisu na opakowaniu producenta.
  2. Jeszcze ciepłą kaszę zblendować z bananem i mlekiem na gładki mus.
  3. Połowę porcji przełożyć do szklanki, do reszty dodać łyżeczkę kakao, ponownie wymieszać.
  4. Kakaową porcję musu wyłożyć na wierzch (u mnie odwrotna kolejność), wyłożyć świeże pokrojone w kostkę owoce i posypać migdałami.

0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.