Roladki drobiowe z pesto z rukoli

Soczyste roladki drobiowe w pięknym wiosennym odcieniu zieleni 🙂 Idealne na niedzielny obiad! 


Składniki (2 porcje):

  • filet z piersi indyka – 1 porcja mniej więcej wielkości dłoni – 200 g,
  • dowolne zielone pesto, np. pesto z rukoli – 2 łyżeczki,
  • szynka parmeńska – 2 plastry,
  • suszone pomidory – 2 sztuki.

Czas przygotowania: do 40 minut

Sposób przygotowania:

  1. Mięso oczyścić z błonek, umyć i osuszyć, rozbić. Posolić i popieprzyć z obu stron.
  2. Przygotować pesto, np. z rukoli -rukolę umyć i osuszyć, czosnek obrać i pokroić w plasterki, do kielicha blendera włożyć rukolę, czosnek, orzechy, dodać oliwę i zmiksować na gładką pastę. Doprawić do smaku solą.
  3. Piersi indyka posmaruj powstałym pesto. Połóż odsączonego z oleju i pokrojonego pomidora. Zwiń w roladę. Zepnij wszystko wykałaczką lub zwiąż nitką.
  4. Roladki włóż do naczynia żaroodpornego lub woreczka i piecz w 180stC przez około 30 minut.
  5. Podawać np. z kaszą gryczaną i surówką, np. z rukoli i pomidorków koktajlowych polaną łyżką oliwy.

Smacznego!

0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.