Grillowana nektarynka z serkiem
Lekki, szybki w przygotowaniu deser, który zaspokoi głód na słodycze i dostarczy nam witamin, a nie tylko pustych kalorii 🙂
Składniki (1 porcja):
- nektarynka lub brzoskwinia – 1 sztuka,
- serek Ricotta – 2 łyżeczki,
- miód – 1 łyżeczka,
- mięta – kilka listków,
- cynamon – szczypta,
- orzechy włoskie – 2 sztuki.
Czas przygotowania: 5-10 minut
Sposób przygotowania:
- Owoc przekroić na pół, wyjąć pestkę.
- Rozgrzać patelnię do grilla, wyłożyć połówki nektarynki/brzoskwini i grillować z obu stron aż owoc się zagrzeje i zmięknie.
- Gorący owoc zdjąć z patelni. We wgłębienia po pestce włożyć po łyżeczce serka. Posypać rozkruszonymi orzechami. Polać miodem zmieszanym z cynamonem.
- Podawać przyozdobione listkami mięty.
Smacznego!
Dodaj komentarz
Chcesz się przyłączyć do dyskusji?Feel free to contribute!